9 Ocak 2015 Cuma

Makyaj Hataları

Makyaj hatalarıı özellikle gece makyajlarında kapatıcıları suratı una batmış gibi sürülen ve aşırı sürülen allıklar nasıl doğru sürülmeli bunlar bahsedicem. Eminimki şimdi göstericeğim hataları çevrenizde görmüşsünüzdür.Hemen Başlıyalım Kullandığım ürünler 



Evet ilk olarak kaşlar makyajlar gözleri ön plana koymak için önemli adımlardan biri kaşlardır fakat kullanılan kaş farları veya sürümleri çoğu zaman yanlış. Benim kaşlarım çok seyrek olmadığı için fazla oynamıyorum. Kaş kalemi kullanıyorsanız lütfen üstteki ilk resime bakalım. Kalemi dik değil hafif eğik biçimde kaşlarınızı boyarsanız daha güzel bir sonuç alırsınız. 2. resim yanlış boyanılan kaşların resmidir. 
İkinci olarak göz kalemleri veya eyeliner. Gözümüzün yapısını göz önünde bulundurarak nasıl eyeliner çekeceğimize karar verelim. Ve göz kapağı mesafesı dar olanlar daha ince ve kuyruklu eyeliner tercih edebilirler. alttaki 2.resim doğru sürülen göz kalemidir :)
Ve genellikle fotoğraflarda en çok gördüğüm göz altına sürülen daha doğrusu tekniği yanlış olan beyaz kapatıcılar . Aydınlatmak için çok fazla en azından pudrayla bıraz daha hafıfletılebilir. ve teknik olarak yuvarlak sekilde değil ters üçgen şeklinde sürülüp dağıtılmalıdır.


Pembiss yanaklar. Aslında bu hata allıkların pigmentleri yani yapıları yogun olduğu için karşılaşabiliyoruz.Yine bunuda pudra yardımıyla azaltabiliriz. ve teknik olarak elmacık kemiğimizin biraz ustunden yuvarlak sekilde degil düz sekilde uygulanmalıdır. elmacık kemiğinin altına doğru taşırıldığında ilk resmimizdeki gibi hoş bir görüntüden uzak oluyor.
Son olarak dudak kalemleri. Teknik olarak kalemlerle dudaklarımızı büyütme işleminde ten rengi kalem kullanmamız daha yararlı olacaktır. Koyu bır dudak kalemiyle hata yapılabilir ve hoş görüntü vermez. Ve ince çizgiler çizilmelidir kaleminizin ucu ince olmalı kalın kaldığında dudağınızı dahada küçültür. İstediğimiz sonucu alamayız.
yarınki postumda dolgun dudaklar için neler yapılmalı bunları anlatacağımm _ Sevgiler :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder